Składniki (kwadratowa blacha):
herbatniki (2 opakowania duże)
masa krówkowa
śmietanka 30 % 3 szt
2 budynie waniliowe (wg przepisu jak na 1 budyń przygotowane, musi być to bardzo gęste!)
łyżka masła
Warstwa I
herbatniki (jak na zdjęciu pierwszym)
Warstwa II
Budyń dodajemy łyżkami do 2 ubitych śmietanek równocześnie miksując, nakładamy na herbatniki (można dosłodzić).
Warstwa III
herbatniki
Warstwa IV
Krówkę podgrzewam, rozlewam na herbatnikach (uwaga od razu po ociepleniu nie otwierać bo może mocno prysnąć).
Warstwa V
Herbatniki
Warstwa VI
Resztę śmietanki ubić z łyżką cukru pudru i rozłożyć na herbatnikach.
Na koniec odłożyć ciasto na dobre 3 godzinki do lodówki i jest gotowe :D
wygląda pysznie:) bardzo lubię to ciasto:)
OdpowiedzUsuńw czym jest mniej kcal? :)
OdpowiedzUsuńNie pomyślałabym, że to takie proste :) Mniaaam pyszności :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)
mmm, słodkości pyszności :) pozdrawiam i zapraszam na dania z grilla http://www.zgrilla.pl/grillowane-skrzydelka-barbecue/
OdpowiedzUsuńwygląda wspaniale!!! Tylko pewnie bardzo słodkie :)
OdpowiedzUsuń