26 czerwca 2013

CzyBit czyli ciasto bez pieczenia :)

Hmm dzisiaj do was wracam z małym co nie co. U mnie dzisiaj w wersji (tylko) odrobinę mniej kalorycznej, ponieważ nie używam do każdej z warstw masła, w porównaniu do zwykłego przepisu :) Taki mój. Drodzy państwo.. przed Wami CzyBit ^^!!!




Składniki (kwadratowa blacha): 
herbatniki (2 opakowania duże)
masa krówkowa
śmietanka 30 %  3 szt
2 budynie waniliowe (wg przepisu jak na 1 budyń przygotowane, musi być to bardzo gęste!) 
łyżka masła

Warstwa I 
herbatniki (jak na zdjęciu pierwszym)

Warstwa II
Budyń dodajemy łyżkami do 2 ubitych śmietanek równocześnie miksując, nakładamy na herbatniki (można dosłodzić). 

Warstwa III
herbatniki 

Warstwa IV 
Krówkę podgrzewam, rozlewam na herbatnikach (uwaga od razu po ociepleniu nie otwierać bo może mocno prysnąć).

Warstwa V
Herbatniki 

Warstwa VI 
Resztę śmietanki ubić z łyżką cukru pudru i rozłożyć na herbatnikach. 

Na koniec odłożyć ciasto na dobre 3 godzinki do lodówki i jest gotowe :D















6 komentarzy:

  1. wygląda pysznie:) bardzo lubię to ciasto:)

    OdpowiedzUsuń
  2. w czym jest mniej kcal? :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie pomyślałabym, że to takie proste :) Mniaaam pyszności :)

    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. mmm, słodkości pyszności :) pozdrawiam i zapraszam na dania z grilla http://www.zgrilla.pl/grillowane-skrzydelka-barbecue/

    OdpowiedzUsuń
  5. wygląda wspaniale!!! Tylko pewnie bardzo słodkie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Witam
    w imieniu marki Almette chciałbym serdecznie zaprosić do wzięcia udziału w konkursie "Inspirujący Smak Natury". Do wygrania kulinarna podróż do Toskanii! Wystarczy chwila na stworzenie przepisu z użyciem ulubionego serka Almette, a to może Ty poczujesz smak słonecznej Toskanii!
    Szczegóły oraz regulamin znajduje się tutaj: https://apps.facebook.com/inspirujacy-smak/

    OdpowiedzUsuń